Home » Agricultura » Legumicultorii vasluieni au primit subvenții de peste 1,2 milioane de lei pentru producția de tomate

Legumicultorii vasluieni au primit subvenții de peste 1,2 milioane de lei pentru producția de tomate

În data de 29 septembrie respectiv 2 octombrie 2023,  Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui a efectuat plǎţi cǎtre 85 de beneficiari ai programului de susținere a producției de tomate în spații protejate pentru anul 2023, în valoare de 1.261.995 lei.

Producătorii agricoli – persoane fizice care deţin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi familiale, persoanele juridice care vor înființa în spații protejate culturi de tomate, ardei gras şi/sau lung și/sau gogoșar, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac sau ceapă verde pe o suprafață de 1.000 mp vor beneficia de un nou ajutor de minimis. Ajutorul se acordă pentru susţinerea producţiei de legume cultivate în spaţii protejate, pentru perioada 2023-2024, în valoare maximǎ de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar.

„Producţiile de legume obţinute în spaţiile protejate vor trebui valorificate în perioada cuprinsǎ între 20 octombrie 2023 – 31 ianuarie 2024 inclusiv. Documentele justificative privind comercializarea acestora vor fi reprezentate de cǎtre fila/filele înseriate din carnetul de comercializare sau de copii ale rapoartelor fiscale de închidere zilnică și/sau facturilor fiscale, dupǎ caz”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*