Home » Local » Proiect lansat în municipiul Vaslui: „Eficiența energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050”

Proiect lansat în municipiul Vaslui: „Eficiența energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050”

Daniel Onofrei , in calitate de prefect al județului Vaslui  a răspuns astăzi invitației Asociației Energia Inteligentă de a participa la lansarea unui curs organizat în cadrul proiectului „Eficiența energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050”.  Acest proiect are ca scop promovarea eficienței energetice într-o lume din ce în ce mai limitată de emisiile de carbon. Este esențial să înțelegem că fiecare acțiune pe care o întreprindem contează și poate face o diferență semnificativă în lupta împotriva schimbărilor climatice. Eficiența energetică a clădirilor și comportamentul responsabil al oamenilor în ceea ce privește alegerile echipamentelor și mașinilor pe care le folosesc sunt cruciale în această ecuație.

“Comunitățile și companiile au un rol cheie în acest proces de tranziție către un viitor mai sustenabil. Trebuie să fim sensibilizați, informați și educați pentru a adopta comportamente responsabile, care să ne ajute să eficientizăm consumul de energie și să realizăm economii importante pe termen lung. Fiecare dintre noi poate contribui la această schimbare, prin alegeri conștiente și responsabile în ceea ce privește modul în care utilizăm energia.

Proiectul prezentat astăzi la Vaslui are ca obiectiv organizarea de sesiuni de training în 10 orase din România: Mediaș, Brașov, Timișoara, Craiova, Târgu Mureș, Bistrița, Harghita, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea și Vaslui.

Reprezentanții Asociației Energia Inteligentă și-au manifestat intenția de a veni în sprijinul persoanelor din cătunele izolate, bătrâni singuri și familii fără acces la electricitate. Am stabilit să le punem la dispoziție o situație exactă cu aceste case care nu au fost niciodată electrificate, astfel încât respectivele familii să beneficieze de sprijin” , a declarat reprezentantul guvernului in teritoriu, Daniel Onofrei .

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*