Home » Culture » Şedinţă de lucru la Consiliul Raional Soroca, în cadrul proiectului „Ştefan cel Mare – istorie comună”

Şedinţă de lucru la Consiliul Raional Soroca, în cadrul proiectului „Ştefan cel Mare – istorie comună”

În data de 14 septembrie 2023, în incinta Consiliului Raional Soroca din Republica Moldova, a avut loc şedinţa de lucru comună în cadrul proiectului „Ştefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”. Evenimentul a fost organizat in conformitate cu planul de activităţi din cadrul proiectului.

Şedinţa organizată de liderul de proiect, Consiliului Raional Soroca, s-a desfăşurat cu prezenţa fizică a unei părţi a echipei de implementare de la Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, iar membrii echipei de implementare de la Consiliul Judeţean Vaslui au fost prezenți în format on-line. La finalul şedinţei a participat şi preşedintele Raionului Soroca, domnul Veaceslav Rusnac. cel care a adresat un cuvânt de salut pentru oaspeţii din România.

Proiectul a fost depus  în cadrul Programului Operațional Comun România- Republica Moldova 2014-2020.

Conducerea Muzeului Județean Vaslui speră ca lucrările de restaurare să fie realizate până în luna octombrie, când este programat Festivalul Medieval.

Implementarea proiectului a început, conform contractului de finanțare, la data de 1 aprilie 2021 și are ca termen de finalizare 31 decembrie 2023.

Deoarece la licitația pentru execuția lucrărilor nu au fost depuse oferte, achiziția pentru lucrări a fost reluată, în prealabil fiind majorată valoarea devizului. Prin urmare, contractul de lucrări a fost semnat la data de 3 august 2022. Valoarea cu TVA a contractului de lucrări este de 2.418.602,36 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*