Home » Invatamant » Crește cuantumul alocației de hrană pentru cei 80 de elevi de la Școla Profesională „Sfânta Ecaterina” Huși

Crește cuantumul alocației de hrană pentru cei 80 de elevi de la Școla Profesională „Sfânta Ecaterina” Huși

Consilierii județeni vor dezbate un proiect de hotărâre privind aprobarea majorării cuantumului alocației de hrană pentru elevii Școlii Profesionale Speciale „Sfânta Ecaterina” Huși.

La această dată, la instituția școlară este în derulare proiectul „Reabilitare și modernizare și dotare Școala Profesională Specială „Sfânta Ecaterina” Huși, județul Vaslui – Cămin, Cantină”. Ca urmare a acestui fapt, cei 80 elevi ai instituției, nu mai sunt cazați în căminul instituției și nici nu mai servesc masa la cantina proprie.

În prezent, servirea mesei, pentru toți elevii scolii, are loc la cantina Colegiului Agricol ”Dimitrie Cantemir” Huși, însă prețul meniului zilnic depășește cuantumul de 22 lei/zi/elev prevăzut de legislația în vigoare.

Începând cu data de 11 septembrie 2023, prețul meniului zilnic este de 28,75 lei/zi reprezentând mic dejun – 6,90 lei/zi, prânz – 13,80 lei/zi și cină – 8,05 lei/zi. Tocmai de aceea, Consiliul Județean Vaslui va aproba un proiect de hotărâre în vederea asigurării finanțării cu 28,75 lei/zi/elev a cuantumului hranei zilnice.

„Modificarea propusă influențează partea de cheltuieli a bugetului local al județului Vaslui cu suma de 15.400 lei. La stabilirea acestei sume se are în vedere creșterea zilnică a normei de hrană cu 2,75 lei pentru un număr de 80 elevi, timp de 70 zile, până la finele anului bugetar 2023. La acest moment, sumele alocate școlii, prin bugetul local, sunt suficiente pentru acoperirea acestei majorări până la sfârșitul anului 2023”, se arată în proiectul de hotărâre.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*