Home » Administratie » Consiliul Județean Vaslui va aproba un acord de cooperare cu Raionul Cahul din Republica Moldova

Consiliul Județean Vaslui va aproba un acord de cooperare cu Raionul Cahul din Republica Moldova

Autoritățile locale din Raionul Cahul și-au exprimat intenția de colaborare cu județul Vaslui în vederea implementării de proiecte comune cu finanțare europeană, pe diferite domenii. Scopul acordului constă în extinderea și îmbunătățirea relațiilor dintre organizațiile, colectivitățile și autoritățile locale din cece două UAT-uri.

Părțile semnatare își propun armonizarea preocupărilor și extinderea colaborării în următoarele domenii: Administrație publică locală; Economie; Colaborare transfrontalieră și protecția mediului înconjurător; Învățământ; Cultură; Turism si sport; Politica de tineret; Sănătate; Asistență socială.

Consiliul Județean Vaslui a solicitat avizul din partea Ministerului Afacerilor Externe, respectiv Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Prin adresa nr.G1/1537/12.07.2023, Ministerul Afacerilor Externe avizează favorabil încheierea Acordului de Cooperare, propunând anumite reformulări care au fost incluse în anexa la prezentul proiect de hotărâre. Prin adresa nr.94439/04.07.2023, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, avizează favorabil textul proiectului de Acord de Cooperare, propunând, de asemenea, anumite reformulări care au fost incluse în anexa la prezentul proiect de hotărâre”, se arată în proiectul de hotărâre.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*