Home » Local » Video/Incendiu de proporții într-un restaurant din Huși! Au intervenit șapte autospeciale de stingere cu apă și 37 de pompieri militari

Video/Incendiu de proporții într-un restaurant din Huși! Au intervenit șapte autospeciale de stingere cu apă și 37 de pompieri militari

Începând cu ora 03:20, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit cu șapte autospeciale de stingere cu apă si spumă, precum și 37 de pompieri militari, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un restaurant din municipiul Huși.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul era oarecum într-o fază de regresie, însă s-a produs fenomenul de backdraft (din cauza lipsei de oxigen, arderea a fost încetinită în fază gazoasă, vaporii de combustie nearși, particulele de fum și vaporii intermediari de combustie în fază gazoasă au rămas la o temperatură mai fierbinte decât temperatura de autoaprindere a amestecului de combustibil, iar în momentul realimentării cu oxigen din aer, arderea  a repornit extrem de rapid  și violent, deoarece gazele erau încălzite de combustie și s-au extins cu repeziciune din cauza temperaturii în creștere accentuată), astfel că incendiul s-a dezvoltat extrem de violent.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați, la parter (acolo unde se afla restaurantul), la mansardă (acolo unde se găseau câteva birouri și era depozitate documente), precum și la o terasă acoperită.

După circa patru ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, nefiind înregistrate victime. Au ars aproximativ 750 metri pătrați din imobil, precum și 50 metri pătrați  din acoperișul unei terase. S-au degradat circa 200 metri pătrați din acoperișul terasei, precum și bunurile de pe terasă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*