Home » Culture » Consilierii județeni, despre șantierul de la Statuia Ecvestră: „Vânturile de la Crasna sunt puternice și nu au luat casele oamenilor”

Consilierii județeni, despre șantierul de la Statuia Ecvestră: „Vânturile de la Crasna sunt puternice și nu au luat casele oamenilor”

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat valoare actualizată a proiectului „Pe urmele lui Ștefan cel Mare”, care se ridică la suma de 9.957.487  lei.

Consilierii din opoziție au spus că la proiectul de hotărâre nu a fost atașată o expertiză care să precizeze sumele actualizate. De asemenea, au fost făcute comentarii legate de prăbușirea structurii de lemn construită în cadrul proiectului în zona Statuii Ecvestre.

„Vânturile de la Crasna sunt puternice și nu au luat casele oamenilor. De data aceasta să facem treabă bună și să o ducem la capăt. Echipa nu și-a făcut bine datoria la proiect. Să facem totul pentru ca aceste proiecte europene să prindă contur, că doar nu am căzut de pe lună aici”, a spus Gheorghe Viziteu, consilier PNL.

CJ Vaslui a semnat în data de 30 iunie 2021 contractul de finanțare pentru proiectul „Pe urmele lui Ștefan cel Mare”, în cadrul Programului Operațional Comun România- Republica Moldova 2014-2020. Unul din obiectivele investiției vizează reabilitarea „Statuia ecvestră a domnitorului Ștefan cel Mare”, Băcăoani, județul Vaslui.

Implementarea proiectului se realizează pe o perioadă de 30 luni, începând cu data de 1 iulie 2021, respectiv până la data de 31 decembrie 2023.

În prezent, ca urmare a progresului lucrărilor, a constatărilor din teren și a altor fenomene petrecute în timpul execuției, a apărut din nou necesitatea de suplimentare a valorii contractului de lucrări încheiat cu executantul.

Valoarea inițială a contractului de lucrări a fost de 5.877.264 de lei. După ajustările financiare ulterioare, rezultă o valoare actualizată a obiectivului de investiție de 9.957.487  lei.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*