Home » Administratie » Fără Dumitru Buzatu! Consilierii județeni îi cer lui Ciprian Trifan „să pornească motoarele” în reformarea CJ Vaslui

Fără Dumitru Buzatu! Consilierii județeni îi cer lui Ciprian Trifan „să pornească motoarele” în reformarea CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU 

Arestarea preventivă a lui Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean CJ Vaslui, reprezintă un nou drum pentru forul local. Aceasta au susținut consilierii din opoziție la finalul ședinței ordinare a CJ-ului. Aleșii locali l-au îndemnat pe Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, să vină cu un suflu nou în actul de conducere și să fie atent la imaginea de ansamblu a instituției.

„Am dori să vă implicați să îmbunătățiți câte ceva în CJ Vaslui. Site-ul instituției să fie îmbunătățit, să vedem cum e alcătuit, ce poze sunt. La capitolul Strategia Națională Anticorupție unde sunt unele declarații etc. Și la pagina de Facebook a instituției să fie făcute o serie de schimbări”, a spus Gheorghe Viziteu, consilier PNL.

Aleșii locali au mai cerut ca să se întrunească și Consiliile de Administrație de la muzeu, teatru etc., unde consilierii județeni să vină cu partea administrativă.

„Să porniți aceste motoare, că ele sunt bune”, a spus consilierii.

Ciprian Trifan a răspuns că în ceea ce privește modificările site-ului, pentru moment avem de a face cu o suspendare din funcție și acest lucru va fi posibil doar după o hotărâre judecătorească definitivă.

„Veți vedea un suflu nou. Nu haos, ci respectarea legii în adevăratul sens al cuvântului”, a promis Ciprian Trifan.

Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, a emis un ordin privind constatarea suspendării de drept a mandatului lui Dumitru Buzatu din
funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, ca urmare a dispunerii măsurii arestării preventive.

„Art. 1 Se constată suspendarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, al domnului Dumitru Buzatu, ca urmare a dispunerii măsurii arestării preventive în condiţiile Legii nr. 153 din 2010 privind Codul de procedură penală, începând cu data de 24.09.2023.

Art. 2 Suspendarea durează până la încetarea situaţiei prevăzute la art 1.” se arată în ordinul emis  de Prefectura Vaslui.

Magistratul care a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, arată în motivarea deciziei că lăsarea în libertate a inculpatului ar afecta grav încrederea opiniei publice în capacitatea organelor judiciare de a acționa eficient. În document se precizează că fenomenul corupției amplifică neîncrederea oamenilor în clasa politică, iar discrepanța care se creează la nivelul societății, prin îmbogățirea ilicită și excesivă a persoanelor corupte și starea de sărăcie a unei însemnate părți din populație, consolidează lipsa de încredere a populației în liderii politici și instituțiile statului.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*