Home » Local » Vești bune! Mai puține accidente rutiere pe drumurile din județul Vaslui

Vești bune! Mai puține accidente rutiere pe drumurile din județul Vaslui

Dan Pelin, inspectorul-șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă activitatea instituției pe primele nouă luni ale acestui an.

În primele nouă luni din acest an au fost cu 29 de accidente mai puțin, față de perioada similară a anului trecut, adică 398 accidente în 2023, față de 427, în 2022.

Au existat mai puține persoane rănite grav în accidente rutieri: cu 10, 69 față de 79, dar mai ales mai puțini vasluieni cu răni ușoare, cu 66, 401 față de 467. Cifra celor decedați în urma unor asemenea evenimente a rămas însă, din păcate, aceeași: 24.

Cele mai multe accidente de circulație care s-au produs pe raza județului Vaslui, 24,37 %, au fost cauzate de bicicliști, 15 fiind grave, iar 12 fiind autoaccidentări. În urma acestora 3 persoane au decedat, iar alte 12 au fost rănite grav.

„12,82 % din totalul accidentelor au fost provocate din cauza nerespectării regulior de circulație de către pietoni (cu 13 mai multe decât în perioada similară a anului 2022), în vreme ce 9,30 % dintre accidente au fost provocate de neadaptarea vitezei la condițiile de drum (cu 17 mai puține față de anul trecut), iar 7,79 % din totalul accidentelor au fost provocate de neacordarea priorității de trecere vehiculelor. 6,03 % dintre accidente au fost provocate de conducerea sub influența alcoolului, iar 5,78 % de nepăstrarea distanței dintre vehicule”, a spus Dan Pelin.

Autori de accidente au fost, în proporție de 5,53% căruțașii, însă un semn bun este faptul că cifra este în scădere, cu 11, față de anul trecut.

Depășirile neregulamentare au făcut, de asemenea victime, fiind responsabile de 4,77 % dintre accidentele care au avut lor de la începutul județului în județ, în vreme ce neacordarea priorității de trecere pentru pietoni a produs 3,77 % din totalul accidentelor) au fost provocate de neacordarea priorității de trecere pietonilor.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*