Home » Invatamant » 24 de comune din județul Vaslui vor primi microbuze electrice școlare prin PNRR

24 de comune din județul Vaslui vor primi microbuze electrice școlare prin PNRR

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a semnat contractul de finanțare pentru achiziția a 24 de microbuze școlare electrice, în cadrul Programului Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Proiectul este implementat de CJ Vaslui și finanțat prin Administrația Fondului de Mediu.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 35.905.346,40 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum de 30.172.560, 00 lei și valoarea TVA aferentă 5.732.786,40 lei. Durata de implementare a proiectului este până la 31 decembrie 2024.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea condițiilor de transport școlar pentru elevii din 24 de comune ale județului Vaslui prin achiziționarea de microbuze școlare electrice, facilitând accesul copiilor/tinerilor la educație și protejarea mediului înconjurător în același timp. Investiția va contribui pe termen scurt și mediu la îmbunătățirea condițiilor de transport pentru 4.448 de elevi din cele 24 de comune ale județului și pe termen lung la protejarea mediului înconjurător”, a precizat Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Vor fi achiziționate microbuze electrice 16+1 locuri pentru 24 unități de învățământ din unitățile administrativ-teritoriale din județul Vaslui, respectiv comunele Băcani, Băcești, Iana, Ivănești, Puiești, Stănilești, Rebricea, Voinești, Banca, Solești, Alexandru Vlahuță, Bogdănești, Costești, Hoceni, Miclești, Dragomirești, Todirești, Zorleni, Vinderei, Gârceni, Gherghești, Roșiești, Bogdănița și Crețești.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*