Home » Administratie » CJ Vaslui a demarat pregătirile pentru iarnă! Nisip, sare și utilaje pentru deszăpezirea drumurilor județene

CJ Vaslui a demarat pregătirile pentru iarnă! Nisip, sare și utilaje pentru deszăpezirea drumurilor județene

de Dănuț CIOBANU 

Consiliul Județean Vaslui a demarat pregătirile pentru noul sezon rece, în ceea ce privește lucrările de deszăpezire. În acest sens, este asigurat deja nisipul și sarea pentru o parte din drumuri, urmând să fie stabilită echipa care se va ocupa de aceste activități pe timpul iernii. În anotimpul rece 2022-2023, pe cei 1.000 de kilometri de drumuri județene au patrulat aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire, din care șapte freze. 

„Avem un dialog permanent cu societatea Lucrări Drumuri și Poduri (LDP) Vaslui și lucrăm foarte serios la acest lucru, pentru ca la începutul sezonului rece să fim în regulă. Mai sunt materiale în stoc din iarna trecută pe care le vom folosi, la care vom adăuga cele necesare în treptele cuvenite, în funcție de ce vom folosi”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui.

LDP Vaslui dispune de utilajele necesare petru lucrările de deszăpezire, iar pentru zonele cu probleme pe timpul iernii sunt încheiate contracte cu alți agenți economici. Cu utilajele de la LDP Vaslui, primării și alte firme cu care sunt încheiate contracte, autoritățile județene urmăresc să desfășoare aceste lucrări de deszăpezire cu operativitate și la un randament optim.

„Vom monta și în această iarnă parazăpezi în locurile sensibile cum ar fi Viișoara, Arsura, Perieni și multe altele”, a mai spus Ciprian Trifan.

În anotimpul rece 2022-2023, pe cei 1.000 de kilometri de drumuri județene au patrulat aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire, din care șapte freze. La fel ca și în anii trecuți, pentru acțiunea de deszăpezire este nevoie de aproximativ 4.300 tone de nisip și 50 tone de sare.

CJ Vaslui are un singur prestator pentru lucrările de deszăpezire, iar societatea are la rândul ei contracte cu alte firme sau primării care dețin utilaje pentru astfel de lucrări.

La fel ca și în anii trecuți, sunt drumuri pe care activitatea de dezăpezire va fi mai intensă. Drumurile județene sensibile la înzăpezire sunt cele pe direcția Lipova – Bogdana, Voinești – Pogana, Crețești – Murgeni, Arsura – Duda Epureni, Telejna – Codăești, Crețești – Hoceni.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*