Home » Local » 128 de conducători auto din județul Vaslui au fost testați antidrog

128 de conducători auto din județul Vaslui au fost testați antidrog

În cadrul unei conferințe de presă, Dan Pelin, inspectorul-șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui a abordat fenomenul consumului de droguri. În județul Vaslui, de la începutul anului, au fost depistați la volan 26 de șoferi aflați sub influența substanțelor psihoactive.

„În perioada 01.01.2023 – 30.09.2023, au fost organizate și derulate un număr total de 265 de acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, ocazie cu care au fost constatate 262 infracțiuni la regimul rutier. Dintre acestea, 26 de acțiuni au vizat depistarea conducătorilor auto sub influența alcoolului sau/și substanțelor psihoactive. Au fost testate un număr de 128 persoane, în urma cărora au fost depistate pozitiv pentru prezența substațelor psihoactive, un număr de 26 persoane față de care s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unor substanțe psihoactive”, a spus inspectorul șef Dan Pelin.

La nivel național, numărul conducătorilor auto care au fost prinși fiind sub influența substanțelor psihoactive în primele opt luni ale acestui an a fost în creștere cu 3% față de perioada similară a anului trecut. În total, în ultimele 20 de luni, aproape 5.000 de șoferi au fost prinși drogați.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*