Home » Administratie » CJ Vaslui își digitalizează serviciile! Proiect european derulat pe o perioadă de 18 luni

CJ Vaslui își digitalizează serviciile! Proiect european derulat pe o perioadă de 18 luni

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a implementat cu succes proiectul „Digitalizarea activității Consiliului Județean Vaslui – soluție pentru creșterea eficienței”, finanțat prin POCA.

„Este un prim pas și vor urma și alți pași, fiindcă la această oră folosim sistemul la un anumit procentaj. Încercăm să lucrăm cu tot ce ne oferă acest program și ușor-ușor să livrăm idei, pentru ca acest program să fie îmbunătățit și să devină o unitate de dialog și cu celelalte unități administrativ-teritoriale, unde noi avem rol de coordonare. Nu a fost simplu de implementat, dar spre asta tindem către digitalizare, pentru a avea dialog mai eficient cu cetățenii în slujba cărora suntem”, a spus  Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Perioada de derulare a proiectului a fost de 18 luni, iar principala activitate a constat în implementarea unui sistem informatic pentru optimizarea procedurilor și fluxurilor de lucru având ca suport tehnic consultanță în vederea analizei nevoilor și configurării ecosistemului digital și derularea unui schimb de experiență.

Prin implementarea acestui proiect, CJ Vaslui a urmărit să îmbunătățească interacțiunea cetățean-administrație publică locală și să reducă birocrația, prin limitarea deplasărilor fizice la sediul instituției pentru rezolvarea problemelor administrative.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*