Home » Local » Prima întâlnire a responsabililor din cadrul proiectului „BiblioHub”

Prima întâlnire a responsabililor din cadrul proiectului „BiblioHub”

Astăzi a avut loc prima ședință de lucru în cadrul proiectului „BiblioHub” Vaslui cu echipa de management a proiectului, formată din specialiștii liderului de parteneriat, și echipa de implementare a proiectului formată din reprezentanți ai celor 29 de parteneri, Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui și 28 de unități administrativ-teritoriale.

În cadrul întâlnirii a fost întocmit un plan de lucru și s-a stabilit modalitatea de cooperare cu întreaga echipă de proiect pentru atingerea obiectivelor stabilite, conform cererii de finanțare.

„Sperăm în disponibilitatea dumneavoastră de a colabora cât mai bine, pentru a reuși să ducem la bun sfârșit acest proiect. Nu este un proiect ușor, însă sunt convins că va fi unul de succes. Pe lângă faptul că sunt 3 UAT-uri care au și o componentă de a dezvolta anumite clădiri, avem de digitalizat. Unul dintre cele mai importante lucruri din proiect este faptul că formăm 2500 de oameni în vederea obținerii unor competențe de bază în ceea ce privește operarea calculatorului. Dialogul poate fi purtat în permanență și cu Ministerul Digitalizării, având și de aici răspunsurile de care avem nevoie”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Valoarea proiectului este de peste 4 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Prin acest proiect, trei biblioteci din județ vor deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale. Este vorba despre Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, Biblioteca Municipală „Mihai Ralea” Huși și Biblioteca Comunală Fălciu.

Proiectul presupune renovarea și dotarea corespunzătoare a celor trei biblioteci. De asemenea, alte 26 de biblioteci din județ vor fi dotate cu echipamente informatice de ultimă generație.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*