Home » Local » Manifestări dedicate Zilei Armatei Române la Monumentul Eroilor din municipiul Vaslui

Manifestări dedicate Zilei Armatei Române la Monumentul Eroilor din municipiul Vaslui

Manifestările dedicate Zilei Armatei Române de la Monumentul Eroilor căzuți în timpul celui de-al doilea război mondial, vis-a-vis de Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, au debutat cu intonarea Imnului de Stat al Romȃniei, după care a urmat oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți, în frunte cu părintele protopop de Vaslui, Adrian Chirvasă, și au fost rostite alocuțiuni. Activitățile s-au ȋncheiat cu depuneri de coroane de flori și o paradă militară

Prezent la manifestările dedicate Zilei Armatei Române, Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, a precizat că un prilej de a omagia jertfa eroilor militari din toate timpurile, inclusiv pe eroii prezentului, care au căzut la datorie, apărând valorile naționale și ale instituției militare.

El a amintit și de momentul 25 octombrie 1944, ziua când armata română a eliberat întreg teritoriul național de sub ocupație fascistă, considerată drept ziua tuturor celor care au știut întotdeauna să apere această țară, ziua celor care au depus jurământul sacru față de neam.

„Iată de ce se cuvine la ceas aniversar să rememorăm cu tot respectul cuvenit pe toți cei care s-au jertfit pentru împlinirea idealurilor poporului nostru și de a încerca să le urmăm pilda pentru un viitor mai bun. Armata României este una dintre instituțiile fundamentale ale statului, asociată unei întregi tradiții istorice de jertfe, sacrificii, dar și de victorii care au contribuit semnificativ la păstrarea identității teritoriale, a independenței și suveranității. Soldații armatei române, atât cei care au dispărut pe câmpurile de luptă, cât și cei care veghează acum pentru integritatea României, merită respect, recunoștință și aprecieri în egală măsură, iar un gând aparte trebuie să adresăm veteranilor aflați în viață ale căror amintiri ne arată cât de multă suferință aduc războaiele și ce înseamnă pacea și liberatea”, a afirmat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

La rândul lui, prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a avut un mesaj cu ocazia participării la evenimentul dedicat  Zilei Armatei Române.

„Astăzi, cu inimile pline de recunoștință și respect, sărbătorim Ziua Armatei României. Este un moment în care ne aplecăm cu gratitudine și mândrie asupra semnificației acestei zile atât pentru cei care slujesc sub drapelul tricolor, cât și pentru întreaga noastră națiune.

Ziua de 25 octombrie ne oferă ocazia de a cinsti memoria eroilor noștri, acei bravi oameni care și-au sacrificat viața pentru ca acest neam să dăinuiască de-a lungul istoriei. Ei au fost și vor rămâne exemplul suprem al devotamentului față de patrie și al curajului de a-și apăra valorile și principiile în fața oricărei amenințări.

Cu aceeași recunoștință ne amintim și de cei care s-au dedicat apărării patriei, care au contribuit prin jertfa lor la formarea națiunii și a statului român. Fie că ne referim la strămoșii noștri din vremurile îndepărtate sau la cei care au luptat pentru independență și suveranitate în perioada modernă, ei au pus temelia pe care ne putem construi prezentul și viitorul.

Nu-i putem uita nici pe cei care au căzut la datorie în misiuni internaționale, în numele unor valori și principii universale. Jertfa lor rămâne un simbol al angajamentului nostru pentru pace și securitate globală.

Sărbătorim astăzi nu doar armata noastră, ci și spiritul de sacrificiu, patriotismul și unitatea care ne definesc ca națiune. Să ne mândrim cu trecutul nostru, să fim încrezători în prezent și să privim cu speranță către viitorul pe care îl construim împreună.

La mulți ani, Armatei României! La mulți ani, eroilor noștri! La mulți ani, România! “ , a transmis reprezentantul Guvernului în teritoriu , Daniel Onofrei .

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*