Home » Local » Criză de operatori de transport! Locuitorii din Boțești nu mai au niciun autobuz care să circule spre Huși

Criză de operatori de transport! Locuitorii din Boțești nu mai au niciun autobuz care să circule spre Huși

de Dănuț CIOBANU 

Unele comunități rurale nu au la dispoziție mașini pentru transportul călătorilor pe diferite direcții din județul Vaslui. Este  și cazul traseului Boțești – Huși, unde din luna iulie nu a mai circulat nicio mașină de transport. Cererea pe această direcție este foarte mare, în condițiile în care comuna Boțești este arondată la Trezoreria Huși și Serviciului de Evidență a Populației.

„Mulți oameni din comuna Boțești lucrează în Huși. Să rezolvăm cât mai repede această situație. Cel care a câștigat traseul s-a retras. Înainte erau și trei curse în fiecare zi. Nu este o problemă economică”, au susținut consilierii județeni în plenul ședinței ordinare a Consiliului Județean (CJ) Vaslui.

CJ Vaslui a atribuit patru licențe de traseu, operatorilor de transport rutier ale căror oferte au fost stabilite câștigătoare în cadrul procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică având ca obiect ”Delegarea gestiunii serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate în județul Vaslui”.

Este vorba de operatorii de transport care vor activa pe traseele Vaslui – Deleni de Jos; Bârlad – Zorleni; Zorleni – Bârlad; Bârlad – Popeni.

Consilierii județeni au stabilit și tarifele de călătorie pentru serviciul public de transport județean prin curse regulate practicate de către operatorii de transport, în baza tarifului mediu pe km/loc ofertat de către fiecare operator desemnat câștigător.

Tarifele orfertate sunt următoarele: Vaslui – Deleni de Jos (0,20 lei/km/loc); Bârlad – Zorleni (0,37 lei/km/loc); Zorleni – Bârlad (0,38 lei/km/loc); Bârlad – Popeni (0,39 lei/km/loc).

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*