Home » Local » Lucrări finalizate la Centrul Cultural Județean Vaslui. Sală de spectacole are o capacitate de 409 locuri

Lucrări finalizate la Centrul Cultural Județean Vaslui. Sală de spectacole are o capacitate de 409 locuri

Consiliul Județean Vaslui a finalizat lucrările la fosta clădire a Casei Armatei, ce va deveni Centrul Cultural Județean Vaslui. Ne dorim ca acest centru cultural să poarte numele lui Dimitrie Cantemir, o personalitate marcantă a județului Vaslui.

Edificiul are o sală de spectacole cu o capacitate de 409 locuri, dotată cu scenă rotativă și tot ceea ce este necesar pentru spectacolele de teatru și nu numai.

În perioada imediat următoare, acest edificiu intră în recepția finală, în urma căreia va fi redată atât publicului, cât și creatorilor de cultură. Continuăm lucrările de sistematizare pe verticală, prin care vom realiza o parcare, dar și un sistem de încărcare electrică a autovehiculelor.

„Cultura reprezintă o parte esenţială a vieţii noastre, un domeniu cu rol cheie în dezvoltarea societăţii. Ne-am dorit înfiinţarea unui centru cultural în judeţul Vaslui, pentru că acesta va oferi atât artiştilor din mai multe sfere oportunitatea să-şi facă activitatea cunoscută, cât şi publicului larg ocazia să se conecteze cu tot ceea ce ţine de domeniul artistic. De la copiii care vor veni la spectacole sau la expoziţii până la adolescenţii pe care îi aşteptăm să descopere aici noi universuri şi la adulţii care vor avea posibilitatea să se redescopere, se se conecteze prin artă, îi aşteptăm pe toţi în acest nou lăcaş de cultură. Am ales ca instituţia să poarte numele marelui cărturar Dimitrie Cantemir, personalitate marcantă a istoriei şi culturii noastre, spirit inovator şi erudit de seamă. Nu e întâmplător că reuşim să pornim motoarele acestui centru chiar în acest an, declarat de UNESCO <<Anul Cantemir>>”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Ciprian-Ionuț Trifan.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*