Home » Administratie » Primăria Vaslui transformă în locuințe sociale două apartamente unde a funcționat Grădinița nr. 13

Primăria Vaslui transformă în locuințe sociale două apartamente unde a funcționat Grădinița nr. 13

Decizia vine în contextul în care municipalitatea acționează pentru rezvoltarea problemelor locative ale cetăţenilor din municipiul Vaslui, a căror situaţie economică, nu le permite accesul la o locuinţă în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei.

Astfel, au fost identificate două imobile situate în strada Bucureşti, bloc 417, sc. B, ap. 19, parter, respectiv, sc. D, ap. 19, parter, care au fost utilizate pentru funcţionarea Grădiniţei cu program normal nr.13.

Cele două imobile, reprezentând două apartamente cu 2, respectiv 4 camere, aparţin domeniului public al municipiului Vaslui.

„Din cauza condiţiilor precare în care se desfăşura activitatea la nivelul respectivei unităţi de învăţământ preşcolar, începând cu anul şcolar 2022-2023,activitatea grădiniţei a fost relocată întru-un imobil nou construit, ca urmare a implementării obiectivului de investiţie „Extinderea infrastructurii pentru educaţie preşcolară din municipiul Vaslui – construirea şi dotarea unei grădiniţe pentru copii în municipiul Vaslui, strada Ştefan cel Mare”, în care activitatea educaţională se desfăşoară în condiţii optime”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi dezbătut de consilierii locali.

Având în vedere intenţia municipalității de a da celor două imobile destinaţia de locuinţe sociale, este necesară schimbarea destinaţiei spaţiilor în care a funcţionat grădiniţa.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*