Home » Local » Țigări și băuturi alcoolice, ascunse în bagaje, confiscate la Albița

Țigări și băuturi alcoolice, ascunse în bagaje, confiscate la Albița

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, ascunse în bagajele personale ale unui bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, 2280 de țigarete și 9 litri de băuturi alcoolice fără timbru de acciză. Bunurile accizabile descoperite au fost confiscate, iar transportatorul sancţionat contravenţional.

În ziua de 25 octombrie a.c, în jurul orei 20.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz înmatriculat în Bulgaria, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova,  în vârstă de 35 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit în bagajele personale ale bărbatului, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 2.280 ţigarete (114 pachete) și cantitatea de 9 litri de băuturi alcoolice, fără timbru de acciză.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 930 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*