Home » Local » Angajații Casei Județene de Pensii Vaslui vor salarii ca în administrația locală și județeană

Angajații Casei Județene de Pensii Vaslui vor salarii ca în administrația locală și județeană

În cursul zilei de ieri, mai mulți angajați ai Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui au protestat spontan în fața instituției. Principala doleanța a funcționarilor este creșterea salariilor, pentru a putea face față cheltuielilor zilnice tot mai mari. Salariații sunt extrem de nemulțumiți, în condițiile în care salariile din instituție nu au mai fost majorate în ultimii șapte ani.

„Am ieșit la un protest spontan atât aici, în Vaslui, cât și în restul țării. Nu solicităm altceva decât egalizarea salariilor cu cele de la nivel central și alinierea cu cele ale funcționarilor publici din alte instituții deconcentrate și din administrația locală și județeană”, susțin salariații din cadrul CJP Vaslui.

La nivel național, angajații din zeci de case județene de pensii au declanșat în cursul zilei de ieri proteste. Protestatarii precizează că a majorare de salarii a fost aprobată de guvern doar pentru funcționarii din Ministerul Finanțelor. Prin urmare, funcționarii solicită să aibă aceleași salarii cu cele din instituția centrală pentru funcții similare.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*