Home » Local » Concubini reținuți de polițiștii din Iana! Cei doi și-au bătut băieții în vârstă de 5 și 3 ani

Concubini reținuți de polițiștii din Iana! Cei doi și-au bătut băieții în vârstă de 5 și 3 ani

Poliţiştii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat și o femeie, în vârstă de 43, respectiv 35 de ani, din comuna Voinești, județul Vaslui, concubini, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

La data de 25 octombrie 2023, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au fost sesizați de către un cadru didactic al unei unități de învățământ din comuna Voinești, cu privire la faptul că, un minor de 5 ani prezintă vătămări corporale specifice unei agresiuni.

Minorul a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad pentru evaluare și acordarea de îngrijiri medicale, ulterior fiind transferat la o unitate medicală din municipiul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din Iana au stabilit că, în noaptea de 24/25 octombrie 2023, pe fondul unei stări conflictuale spontane și a unei altercații între cei doi concubini, doi dintre copiii familiei, băieți, în vârstă de 5 și 3 ani, ar fi fost agresați, fiind loviți peste corp de către ambele persoane cercetate.

Ca urmare a agresiunii, minorul de 5 ani a suferit leziuni traumatice care vor necesita 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare iar cel de 3 ani a suferit leziuni traumatice care vor necesita 2-3 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Cu privire la situația minorilor a fost sesizată Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Vaslui, cei trei urmând a fi securizați în vederea evaluării și consilierii.

La data de 27 octombrie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au luat față de cele 2 persoane cercetate măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

Aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor cercetate.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*