Home » Local » Investiții de peste 100 de milioane de euro în sănătate! Cel mai mare proiect vizează construcția Spitalului nr. 2

Investiții de peste 100 de milioane de euro în sănătate! Cel mai mare proiect vizează construcția Spitalului nr. 2

de Dănuț CIOBANU 

În județul Vaslui sunt în implementare proiecte de investiții care se ridică la circa 100 de milioane de euro. Este vorba despre construcția Spitalului nr. 2, Ambulatoriu, Centrul de Zi, Unitatea de Primiri Urgențe etc. Doar în cazul Spitalului nr. 2 Vaslui finanțarea prin PNRR se ridică la suma de 385 milioane de lei.

„Adresabilitatea la Spitalul Județean de Urgență Vaslui este în principal din municipiul Vaslui. Din punctul meu de vedere, investițiile în sănătate și educație nu au comentarii decât de natură tehnică. Aceste investiții sunt cele care fac să se dezvolte societatea, individul, PIB-ul/cap de locuitor”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

În această vară, a fost semnat contractul de finanțare pentru construirea Spitalului nr. 2 Vaslui, din cadrul PNRR. Investiția totală este de 385 milioane de lei, cu TVA. Semnarea contractului de finanțare pentru noul spital avut loc la Centrul de Afaceri și Expoziții din Bacău.

Spitalul va avea un număr 248 de paturi, din care 97 vor fi noi. Din totalul paturilor noi, 28 sunt pentru spitalizare de zi, adulți si copii, alte 16 paturi sunt pentru paliație; iar 53 de paturi sunt pentru spitalizare continuă pe cele 3 secții: psihiatrie, cronici și boli infecțioase.

Proiectul urmează să fie dezvoltat în curtea Spitalului nr.2 Vaslui, unde vor fi construite două corpuri noi de clădiri. Spitalul va avea o suprafață nou construită de 6.528,01 mp și cu o suprafață desfășurată totală de 36.303,01 mp.

În cazul ambulatoriului, există în derulare un proiect european privind dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Valoarea totală a proiectului este de 10.360.254 lei, sumă care a fost utilizată pentru achiziționarea unui număr de 202 echipamente medicale. De asemenea, a fost dotată și o unitate medicală pentru servicii medicale comunitare şi ambulatorii. De această infrastructură medicală vor beneficia  67.053 persoane.

În luna noiembrie 2021 a fost lansată procedura de achiziție a lucrărilor de construcție pentru realizarea proiectului „Extindere Unitate de Primiri Urgențe și Realizare Heliport”. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Procedura a fost finalizată în data de 11 martie 2022 prin semnarea contractului de lucrări cu SC PAVMIR AGRO SRL Galați.

Suma alocată pentru achiziționarea de echipamente medicale necesare asigurării unui grad superior de asistență şi tratament medical pentru toate cabinetele de specialitate a fost majorată la 2.520.890.80 le, fără TVA. Valoarea investiției este de 27 milioane de lei cu tot cu dotări.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*