Home » Local » Muniție letală, fără documente justificative, reținută la ieșirea din țară

Muniție letală, fără documente justificative, reținută la ieșirea din țară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița  efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român care transporta 12 cartușe de vânătoare, fără să dețină niciun document prevăzut de lege necesar transportului în cauză.

În ziua de 30 octombrie a.c, în jurul orei 07.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din țară, un cetățean român, în vârstă de 40 de ani, care conducea un autoturism, înmatriculat în județul Olt.

Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit, în portbagajul autoturismului, în compartimentul roții de rezervă, ascunse și nedeclarate, 12 cartușe de vânătoare, calibru 12 mm, pentru care persoana nu deținea autorizația necesară deținerii și transportului.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că este posesor de permis de vânătoare și că a uitat cartușele în portbagaj.

Conform prevederilor legale, muniția a fost ridicată  în vederea continuării și definitivării cercetărilor. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*