Home » Invatamant » 130 de elevi din Epureni participă la activități în vederea reducerii abandonului școlar

130 de elevi din Epureni participă la activități în vederea reducerii abandonului școlar

Școala Gimnazială „Constantin Asiminei” din Epureni continuă  sub deviza „Împreună vom reuși!” activitățile derulate prin Programul Național pentru reducerea Abandonului Școlar.

Prin aceste activități se urmărește îmbunătățirea situației la învățătură și a procentului de promovare prin participarea unui număr de 130 elevi la un program de educație remedială și la activități extracurriculare.

Un alt obiectiv vizează creșterea ratei de participare la evaluarea națională cu 3% în următorii 3 ani, creșterea ponderii mediilor peste 8,00 la încheierea ciclului gimnazial pentru cel puțin 10 elevi anual, precum și cresterea a procentului de promovare la examenul de EN cu 2 % anual.

„Urmărim prevenirea riscului de abandon școlar prin integrarea în mediul favorabil învățării a elevilor aparținând grupurilor vulnerabile, prin participarea acestora până în anul 2025 la programe extrașcolare menite să le crească motivația pentru învățare. Vrem o consolidare a relației elevi – părinți – școală prin implicarea până în anul 2025 a cel puțin 30% dintre părinți în activități de informare. Toate aceste activități au ca scop scăderea ratei de abandon școlar cu 20% în următorii 3 ani”, susțin reprezentanții organizatorilor.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*