Home » Local » În perioada 1-7 noiembrie 2023, Caravana SMURD “Fii pregătit!” ajunge la Vaslui, Bârlad și Huși

În perioada 1-7 noiembrie 2023, Caravana SMURD “Fii pregătit!” ajunge la Vaslui, Bârlad și Huși

În prima săptămână a lunii noiembrie, Caravana SMURD „Fii pregătit!” va ajunge în toate cele trei municipii ale județului Vaslui * În primele trei zile, Caravana va poposi în municipiul Vaslui,  toate activitățile urmând a se desfășura în parcarea Centrului Comercial „Kaufland” * Elevii și adulții sunt așteptați la toate activitățile desfășurate în Vaslui de echipa Caravana SMURD „Fii pregătit!”, toate aceste activități putând fi încă un pas spre însușirea cunoștințelor de prim ajutor * fiecare persoană instruită pentru acordarea primului ajutor  poate juca rolul unui salvator într-o situație de urgență.

În perioada 1-7 noiembrie  2023, Caravana SMURD “Fii pregătit!” va poposi în județul Vaslui. Astfel, în perioada 1-3 noiembrie 2023, Caravana SMURD „Fii pregătit!” va staționa în municipiul reședință de județ, caravana urmând a fi amplasată în parcarea Centrului Comercial „Kaufland” Vaslui.

În zilele de 4 și 5 noiembrie, Caravana SMURD „Fii pregătit!” va fi prezentă în municipiul Bârlad, iar în perioada 6-7 noiembrie, în municipiul Huși.

În toate cele șapte zile, în intervalul orar 10:00 – 18:00, personalul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România (cutremure, inundații, incendii), precum și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Caravana SMURD are o sală de pregătire/instruire și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, care permit instruirea eficientă a cursanților.

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește şi calendarul deplasărilor până în luna decembrie. De asemenea, cei care doresc să participe la activitățile organizate în Caravana SMURD „Fii pregătit!” în municipiul Vaslui, pot veni în parcarea Centrului Comercial „Kaufland” Vaslui, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Pentru activitățile organizate de Caravana SMURD „Fii pregătit!” în municipiile Bârlad și Huși  vă vom prezenta informații suplimentare în următoarele zile.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*