Home » Invatamant » Cele mai multe infracțiuni din școlile din județul Vaslui au fost comise în mediul urban

Cele mai multe infracțiuni din școlile din județul Vaslui au fost comise în mediul urban

În ceea ce privește menţinerea ordinii şi siguranţei publice în zona adiacentă unităților de învățământ, Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui are responsabilitate într-un număr de 584 de unități de învățământ din numărul total al unităților de învățământ (612), jandarmeria 9 și poliția locală 19.

Din punct de vedere al infracționalității, în perioada anului școlar 2022/2023, situația se prezintă după cum urmează:

Cu privire la infracțiunile de purtare abuzivă, față de perioada anterioară a anului 2022, acestea au înregistrat o ușoară creștere, fiind sesizate cu  (+ 9.67%) mai multe astfel de infracțiuni. Acestea ar fi fost comise de 9 cadre didactice (5 învățători și 4 profesori) iar 2 infracțiuni ar fi fost comise de îngrijitori.

„În funcție de locul și mediul săvârşirii faptelor, din totalul de 62 de infracțiuni sesizate, 79% au avut loc în incinta unităților de învățământ, iar 21% în zona adiacentă acestora. Din totalul infracțiunilor sesizate, 69% au fost comise în mediul urban, iar 31% în mediul rural”, a spus Dan Pelin, inspectorul-șef al IPJ Vaslui.

În ceea ce privește rețeaua școlară aferentă anului școlar 2023-2024, la nivelul județului Vaslui există un număr de 612 de unități de învățământ preuniversitar (124 în mediul urban și 488 în mediul rural). Dintre acestea, 157 au personalitate juridică (73 în mediul urban și 84 în mediul rural), iar 455 fără personalitate juridică (51 în mediul urban și 404 în mediul rural).

(Dănuț CIOBANU)

         

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*