Home » Local » Județul Vaslui este în topul șomajului! La ultima bursă a locurilor de muncă au fost angajate 85 de persoane

Județul Vaslui este în topul șomajului! La ultima bursă a locurilor de muncă au fost angajate 85 de persoane

Județul Vaslui este în continuare în topul șomajului la nivel național, cu o rată de 7,6%, în condițiile în care rata şomajului la nivel naţional este de 2,9%. În luna iulie 2023, conform datelor oficiale, s-au înregistrat 8.085 şomeri din care 41,3% femei.

În acest context social, vasluienii care au vrut să se angajeze au avut la dispoziție 165 de locuri de muncă, în cadrul bursei organizate în data de 27 octombrie 2023 de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui.

Acţiunea s-a desfăşurat concomitent la sediul Centrului Județean de Resurse pentru Asistență Educațională – strada Donici nr.2 din Vaslui, la sediul Cercului Militar – strada 1 Decembrie nr.25 din Bârlad și la Casa de cultura Alexandru Giugaru, str. Teilor, nr.2 din Huși, începând cu ora 900.

„Din  cei peste 900 de agenţi economici din judeţ contactaţi de către AJOFM Vaslui, în vederea identificării cererii de forţă de muncă, au confirmat participarea la bursă 33 care au oferit 165 locuri de muncă vacante (la Vaslui 11 firme au oferit 77 locuri de munca,  la Bârlad 9 firme – 58 posturi şi la Huşi 13 firme – 30 posturi). Dintre acestea 14 se adresează persoanelor cu studii superioare şi 151 persoanelor fără studii superioare”, a spus Laura Toporăscu, purtător de cuvânt al AJOFM Vaslui.

La bursa locurilor de munca organizata anul acesta au participat 521 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Au fost selectate în vederea încadrării un număr de 85 persoane. De asemenea, au participat şi 312 de elevi ai claselor terminale din cadrul a 8 unități de învațământ din judeţ.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: