Home » Local » Dosar penal pentru permis de conducere fals

Dosar penal pentru permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În data de 01 noiembrie a.c., în jurul orei 00.25, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un autovehicul și o remorcă, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de  46 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat alături de pașaport și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din România.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a împuternicit un cetățean din Republica Moldova să îi preschimbe permisul de conducere deținut, valabil pentru categoria B, cu unul românesc. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că documentul este fals ori falsificat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*