Home » Local » Biroul pentru Imigrări Vaslui a organizat mai multe acțiuni pentru combaterea migrației ilegale

Biroul pentru Imigrări Vaslui a organizat mai multe acțiuni pentru combaterea migrației ilegale

În efortul general pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale, Inspectoratul Județean de Poliție IPJ) Vaslui a acționat atât individual, cât și în cooperare cu toate structurile cu atribuții pe această linie. Un partener important al polițiștilor este Inspectortul General pentru Imigrari – Biroul pentru Imigrări Vaslui.

În primele 9 luni ale anului 2023, structurile de ordine publică în cooperare cu Biroul pentru Imigrări Vaslui, au realizat mai multe activități comune, fiind planificate și organizate 11 acțiuni, ocazie cu care au fost identificați 2 cetățeni străini în situații de ilegalitate, față de care s-au dispus măsuri legale.

De asemenea, au fost identificate și verificate societățile comerciale care au angajat cetățeni străini, verificându-se respectarea legislației specifice.

„Structurile operative ale poliției (ordine publică, rutieră, investigații criminale, etc), în special cele care acționează permanent în segmentul stradal,  au în vedere, în cadrul activităților curente (controale, verificări, filtre, etc.) problemtica migrației ilegale, o atenție deosebită fiind acordată cunoașterii și verificării permanente a locurilor și mediilor în care se pot întâlni sau adăposti migranți”, a spus Dan Pelin, inspectorul-șef al IPJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*