Home » Local » Cercetați pentru operațiuni cu substanțe psihoactive și trafic de droguri de mare risc

Cercetați pentru operațiuni cu substanțe psihoactive și trafic de droguri de mare risc

La data de 2 noiembrie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, au documentat activitatea infracțională a două persoane, membrii ai aceleiași familii, bănuite de efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de mare risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie – octombrie 2023, primul bănuit ar fi comercializat, în mod repetat, diferite cantități de substanțe psihoactive (ADB-BUTINACA), pentru sume cuprinse între 50 și 250 de lei, precum și amfetamină (drog de mare risc), către consumatori din județul Vaslui.

De asemenea, a reieșit că, pe parcursul anului 2023, cel de al doilea bănuit ar fi comercializat, în mod repetat, doze cu substanțe psihoactive (ADB-BUTINACA), către consumatori din același județ.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 2 noiembrie 2023, au fost descoperiți și ridicați 3.900 de lei, 6 terminale mobile, 6 cartele SIM, precum și o cantitate de substanță psihoactivă, obiecte purtătoare de urme, precum și alte mijloace de probă.

La data de 2 noiembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unuia dintre bănuiți și măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cel de-al doilea.
În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă a bănuitului reținut, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui și de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.
Totodată, la derularea acțiunii a participat o echipă canină (conductor – inspector vamal și un câine special antrenat în depistarea drogurilor) din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*