Home » Local » Locuitori nemulțumiți! Probleme pe legea fondului funciar în Lunca Banului

Locuitori nemulțumiți! Probleme pe legea fondului funciar în Lunca Banului

În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, domnul Daniel Onofrei a efectuat astăzi o vizită în comunele Lunca Banului și Stănilești, în scopul analizării problemelor semnalat de de cetățenii din aceste zone.

În cadrul discuțiilor purtate cu locuitorii din comuna Lunca Banului, s-a constatat că aceștia au exprimat nemulțumiri cu privire la o hotărâre a instanței de judecată și au solicitat autorităților locale punerea în posesie pe alte suprafețe decât cele indicate în respectiva hotărâre judecătorească. Având în vedere importanța respectării legalității și necesitatea de a oferi cetățenilor informații clare și precise, Instituția Prefectului – Județul Vaslui a adresat în repetate rânduri Comisiei Locale de Fond Funciar din Lunca Banului solicitări de a emite un punct de vedere oficial în acest sens. Cu regret, menționăm că punctul de vedere solicitat a întârziat să apară până în prezent.

„Am cerut astăzi autorităților din Lunca Banului comunicarea informațiilor necesare. În special, am solicitat clarificări cu privire la caracteristicile terenului în cauză, inclusiv dacă acesta se încadrează în categoria intravilanului sau extravilanului, precum și dacă suprafața de pământ face parte din domeniul privat sau nu. Astfel, cetățenii vor putea avea o imagine clară asupra situației și vor ști ce pași trebuie să urmeze în continuare și dacă este necesar să se adreseze instanței de judecată pentru a-și proteja drepturile”, a transmis prefectul județului Vaslui.

Tot astăzi  reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a  deplasat  și în comuna Stănilești pentru a investiga și analiza un conflict apărut între un agent economic și primărie. În acest caz, autoritățile locale susțin că respectivul comerciant își desfășoară activitatea într-o clădire construită pe domeniul public fără autorizație.

„În urma discuțiilor purtate cu autoritățile locale și cu părțile implicate, se constată că există divergențe privind legalitatea construcției și activității desfășurate de agentul economic în cauză. Primăria Stănilești afirmă că există persoane care întocmesc schițele cadastrale pe baza declarațiilor cetățeanului, iar reclamantul susține că deține toate documentele legale cerute de lege.

În acest context, soluția propusă este ca agentul economic să se adreseze instanței de judecată pentru a clarifica și rezolva disputa în conformitate cu prevederile legale.

În calitate de prefect al județului Vaslui iau în considerare preocupările și problemele cetățenilor și caut în fiecare zi să le ofer sprijinul necesar pentru a găsi soluții adecvate și legale. În acest sens, deplasarea în teritoriu are scopul de a asculta toate părțile implicate și de a încerca să facilitez dialogul și înțelegerea între acestea ” a declarat Daniel Onofrei , prefectul județului Vaslui.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*