Home » Local » Materiale pirotehnice fără autorizaţie, descoperite la P.T.F. Bumbăta

Materiale pirotehnice fără autorizaţie, descoperite la P.T.F. Bumbăta

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie română și Republica Moldova asupra căruia au fost descoperite articole pirotehnice, deşi acesta nu deţinea autorizaţie pentru a efectua operaţiuni cu astfel de materiale.

În data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară,  în calitate de pasager al unui autoturism înmatriculat în România, un bărbat cu cetăţenie română și Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani.

Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport și persoanei, echipa comună de control a descoperit, în interiorul autoturismului, o cutie ce conținea articole pirotehnice, însumând 50 de focuri, din clasa F2.

În urma verificărilor specifice efectuate s-a concluzionat că aceasta aparține tânărului menționat și că bărbatul nu deţine autorizaţie pentru a efectua operaţiuni cu astfel de materiale pirotehnice.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat respectivele produse de pe internet şi că urma să le folosească cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Conform prevederilor legale, produsele, în valoare totală de 300 de lei, au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*