Home » Invatamant » 812 elevi de la Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui vor primi zilnic o masă caldă în regim de catering

812 elevi de la Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui vor primi zilnic o masă caldă în regim de catering

În municipiul Vaslui urmează să fie implementat programul pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 450 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat şi în anul şcolar 2023-2024. Programul își propune să stimuleze motivarea pentru învăţare şi creşterea eficienţei efortului intelectual al copiilor din unităţile de învăţământ pilot, printr-o alimentaţie echilibrată.

Înițiativa se derulează având în vedere situaţia identificată la nivelul sistemului de învăţământ preuniversitar în care un număr mare de elevi se află în situaţie de abandon şcolar ca urmare a condiţiilor socio-economice şi geografice defavorabile.

Conform listei aprobate de către Guvern, prin H.G. nr.999, una din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Vaslui care a fost desemnată ca unitate-pilot în care să se implementeze programul este Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui, care dispune de un număr de 812 elevi.

Astfel, celor 812 elevi din cadrul unităţii – pilot, începând cu data intrării în vigoare a O.U.G. nr. 77/29.09.2023, pe perioada desfăşurării cursurilor corespunzătoare anului şcolar 2023 – 2024 (lunile noiembrie și decembrie), li se vor acorda zilnic, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând în masă caldă în regim de catering, în limita unei valori zilnice de 15 lei/ beneficiar, inclusiv TVA.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*