Home » Local » O nouă încercare! Vasluiul și Slobozia concurează în finala pentru „Capitala Tineretului din România-2025”

O nouă încercare! Vasluiul și Slobozia concurează în finala pentru „Capitala Tineretului din România-2025”

de Dănuț CIOBANU 

În perioada 15-19 noiembrie 2023, va avea loc la Târgu-Jiu finala programului propus pentru – Capitala Tineretului din România 2025. În acest an, finala se va desfăşura între oraşele Vaslui, judeţul Vaslui şi Slobozia, judeţul Ialomiţa. Primăria Vaslui va aloca suma de 1.100 lei pentru deplasarea grupului de inițiativă la eveniment.

Grupul de Iniţiativă „Vaslui – Capitala Tineretului din România-2025” solicită Primăriei Vaslui un sprijin financiar în valoare de 1.100 lei, în vederea deplasării unei delegaţii a grupului la Târgu-Jiu. Delegația se deplasează pentru participarea şi susţinerea finală a programului propus pentru anul 2025 în cadrul Summitului Tinerilor 8.0, care va avea loc în perioada 15-19 noiembrie 2023.

În cadrul programului, autorităţile locale colaborează cu organizaţiile neguvernamentale de şi pentru tineret şi cu mediul privat, şi îi pun pe tineri în centrul procesului de dezvoltare urbană.

În acest sens, la nivelul Primăriei Vaslui s-a constituit o echipă de tineri, sub denumirea de Grupul de Iniţiativă „Vaslui – Capitala Tineretului din România” care lucrează pentru ca municipiul reşedinţă să devină Capitala Tineretului din România în anul 2025.

„Capitala Tineretului din România este cel mai ambiţios program naţional destinat tinerilor, pentru că pune accent pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret din zonele româneşti, în general, şi pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret urbane, în mod special”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre, care va fi dezbătut de Consiliul Local Vaslui în cadrul unei ședințe etraordinare.

Astfel, prin realizarea acestui program, Capitala Tineretului din România poate deveni cel mai eficient instrument de mobilizare a resurselor locale existente pentru o mai bună dezvoltare economică şi socială, bazată pe nevoile şi obiectivele reale ale tinerilor.

„Programul le permite organizaţiilor de şi pentru tineret să promoveze temele importante pentru categoria socială pe care o reprezintă şi ajută autorităţile locale să-i identifice problemele şi să atragă investiţii publice şi private pentru rezolvarea acestora şi dezvoltarea ecosistemelor de sprijin”, se mai arată în raport.

În acest an, finala se va desfăşura între oraşele Vaslui, judeţul Vaslui şi Slobozia, judeţul Ialomiţa. Alocarea sumei de 1.100 lei se va realiza de la bugetul local.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*