Home » Invatamant » Masă caldă în regim de catering pentru cei 347 de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Alexandru loan Cuza” Vaslui

Masă caldă în regim de catering pentru cei 347 de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Alexandru loan Cuza” Vaslui

Şcoala Gimnazială „Alexandru loan Cuza” Vaslui este a doua unitate-pilot în care se implementează programului de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 450 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, în anul 2023.

Unitatea de învățământ dispune de un număr de 347 elevi. Conducerea școlii a solicitat, având aprobarea Consiliului de Administraţie de la nivelul unităţii de învăţământ, ca tipul de suport alimentar să fie sub formă de masa caldă în regim de catering.

Astfel, celor 347 preşcolari şi elevi din cadrul unităţii (împreună cu structurile arondate acesteia), pe perioada desfăşurării cursurilor corespunzătoare anului şcolar 2023 – 2024, li se vor acorda zilnic, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând în masă caldă în regim de catering, în limita unei valori zilnice de 15 lei/ beneficiar, inclusiv TVA.

Valoarea finanțării alocată celor două luni din anul curent este de 171.765 lei.

Programul își propune să stimuleze motivarea pentru învăţare şi creşterea eficienţei efortului intelectual al copiilor din unităţile de învăţământ pilot, printr-o alimentaţie echilibrată.

Înițiativa se derulează având în vedere situaţia identificată la nivelul sistemului de învăţământ preuniversitar în care un număr mare de elevi se află în situaţie de abandon şcolar ca urmare a condiţiilor socio-economice şi geografice defavorabile.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*