Home » Administratie » Vasile Pavăl conduce delegația de tineri care va pleda la Târgu-Jiu pentru „Capitala Tineretului din România-2025”

Vasile Pavăl conduce delegația de tineri care va pleda la Târgu-Jiu pentru „Capitala Tineretului din România-2025”

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, va fi prezent în Târgu-Jiu la finala pentru „Capitala Tineretului din România-2025”. La evenimentul care va avea loc în perioada 15-19 noiembrie 2023, municipiul Vaslui va fi reprezentat de o delegație de 21 de tineri. În acest an, finala se va desfăşura între oraşele Vaslui, judeţul Vaslui şi Slobozia, judeţul Ialomiţa.

„Voi fi prezent în delegație, mă duc și eu împreună cu tinerii. Merg să reprezint tinerii și Vasluiul. Fac așa cum mi-au cerut tinerii, dar acum să  venim și cu trofeul. Să ne bucurăm că Vasluiul va deveni Capitala Tineretului din România-2025”, a spus Vasile Pavăl.

Capitala Tineretului din România este cel mai ambiţios program naţional destinat tinerilor, pentru că pune accent pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret din zonele româneşti, în general, şi pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret urbane, în mod special.

Astfel, prin realizarea acestui program, Capitala Tineretului din România poate deveni cel mai eficient instrument de mobilizare a resurselor locale existente pentru o mai bună dezvoltare economică şi socială, bazată pe nevoile şi obiectivele reale ale tinerilor.

Programul le permite organizaţiilor de şi pentru tineret să promoveze temele importante pentru categoria socială pe care o reprezintă şi ajută autorităţile locale să-i identifice problemele şi să atragă investiţii publice şi private pentru rezolvarea acestora şi dezvoltarea ecosistemelor de sprijin.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*