Home » Local » Un bărbat din comuna Dragomirești a fost reținut de polițiști, după ce a omorât pisica vecinului

Un bărbat din comuna Dragomirești a fost reținut de polițiști, după ce a omorât pisica vecinului

Poliţiştii  Biroului Protecția Animalelor Vaslui, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au reținut un bărbat în vârstă de 69 de ani, din comuna Dragomirești, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii de ”uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”.

Polițiștii Biroului Protecția Animalelor Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, bănuit de comiterea infracțiunii de ”uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, la data de 27 octombrie 2023, în localitatea Doagele, comuna Dragomirești.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit că, la data de 27 octombrie 2023, ora 17.30, persoana cercetată, aflată în curtea locuinței sale, ar fi capturat pisica vecinului și i-ar fi produs mai multe leziuni care i-ar fi produs decesul.

În data de 10 noiembrie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii vasluieni au luat față de bărbatul cercetat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”.

Reamintim cetățenilor că din data de 19 mai 2022 au intrat în vigoare noi prevederi legale, respectiv Legea 138 din 13 mai 2022 pentru modificarea și completarea Legii 205 din 2004 privind protecția animalelor, astfel au fost stabilite sancțiuni mai aspre pentru cei care comit orice act de cruzime sau violență asupra acestora.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*