Home » Administratie » Continuă investițiile la Centrul Cultural Județean Vaslui! 3 milioane de lei pentru parcare, accese pietonale și rutiere

Continuă investițiile la Centrul Cultural Județean Vaslui! 3 milioane de lei pentru parcare, accese pietonale și rutiere

de Dănuț CIOBANU 

Infrastructura rutieră și pietonală din zona Casa Armatei Vaslui va fi refăcută. Este vorba despre parcare, construcția unei stații de alimentare pentru vehicule electrice etc. Toate aceste facilități se află la această dată într-o stare precară și necesită urgent lucrări de modernizare. Proiectul Centrului Cultural Vaslui a avut o valoare de 22 de milioane de lei, iar CJ-ul a cotribut cu circa 3 milioane de lei.

După finalizarea lucrărilor la centrul Cultural Județean, Consiliul Județean (CJ) Vaslui pregătește un nou proiect de investiții. Este vorba despre „Sistematizare pe verticală, parcare, accese rutiere și pietonale Casa Armatei Vaslui – Centru Cultural Județean Multifuncțional”

Din punct de vedere tehnic, curtea interioară a imobilului Casa Armatei Vaslui se prezintă într-o stare precară. Terenul nu face parte din lista monumentelor istorice sau alta zonă de protecție a municipiului Vaslui.

„Pe ansamblu, starea tehnică a sistematizării verticale actuale analizate este „rea” pe întreaga suprafață, traficul desfășurându-se cu dificultate, mai ales în perioadele cu precipitații abundente, astfel că modernizarea acestora devine absolut necesară și urgentă. Lipsesc și dispozitivele de colectare și evacuare a apelor pluviale. Sub acțiunea traficului și a factorilor climatici, suprafața aleilor s-a degradat, prezentând defecțiuni grave, ceea ce face ca în timpul primăverii și toamna, circulația vehiculelor și a pietonilor să fie îngreunată”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Fosta Casă a Armatei în care va funcționa Centrul Cultural Județean Vaslui a fost reabilitată în cadrul unui proiect în valoare de 22 de milioane de lei, derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, la care CJ Vaslui a avut o contribuţie proprie de circa 3 milioane de lei.

Clădirea a fost recompartimentată, fiind amenajate spaţii expoziţionale, săli de repetiţii, birouri şi o sală de spectacole cu scenă rotativă, având o capacitate de 409 locuri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*