Home » Culture » Vernisajul expoziției temporare „Patrimoniul reconstituit” la Muzeul Județean Vaslui

Vernisajul expoziției temporare „Patrimoniul reconstituit” la Muzeul Județean Vaslui

În sala Multimedia a Muzeului Județean „Ştefan cel Mare” Vaslui, a avut loc vernisajul expoziției temporare „Patrimoniul reconstituit”, manifestare care s-a bucurat de un public numeros.

Expoziția etalează bunuri culturale din patrimoniul muzeului vasluian, diversitatea materialelor și perioadelor istorice în care se încadrează constituind un tot unitar. Tema expoziției constă în surprinderea diferitelor etape din procesul de reconstituire a bunurilor culturale de patrimoniu din inventarul muzeului.

„Diversitatea de bunuri culturale prezentate în această expoziție nuanțează întocmai ideea că muzeul ca instituție de cultură este depozitarul diversității de valori materiale și spirituale, creații ale comunităților umane care s-au succedat într-un spațiu geografic determinat și într-un spațiu temporal. Astfel s-a creat acea unitate prin diversitate, continuitatea de locuire a unei arii geografice de-a lungul timpului istoric, diferența reprezentând-o evoluția formelor și varietatea de materiale rezultate din creația materială și spirituală a comunităților umane”, a spus Ramona Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura