Home » Administratie » Consilierii județeni, către conducerea CJ Vaslui: Reducerea cheltuielilor de personal este o farsă!

Consilierii județeni, către conducerea CJ Vaslui: Reducerea cheltuielilor de personal este o farsă!

Consilierii județeni din cadrul Consiliului Județean (CJ) Vaslui au argumentat în timpul ședinței ordinare că reducerea sumelor pentru cheltuielile de personal din cadrul instituției nu este reală.

Gheorghe Viziteu, consilier PNL, a spus că la începutul anului toată organigrama CJ-ului a avut în vedere 182 de locuri, pentru ca în raportul la proiectul de rectificare al bugetului local să se facă referire la 126 de posturi ocupate.

„Veniți cu propuneri mari și spuneți apoi că diminuați cheltuielile de personal, ceea ce nu este adevărat. Acest lucru este la fel și cu acea vorbă că desființăm posturile vacante”, a explicat Viziteu.

Proiectul de hotărâre privind rectificarea a VII-a a bugetului local al judeţului Vaslui pe anul 2023 prevede la capitolul „autorități publice și acțiuni externe”, diminuarea fondurilor cu suma de 1.497.000 lei. Practic, suma de 1.500.000 lei se diminuează ca urmare a economiilor rezultate la cheltuielile de personal aferente aparatului propriu al Consiliului Județean (CJ) Vaslui.

Măsura de „austeritate” vine în contextul în care CJ Vaslui a cheltuit anul trecut peste 300 de milioane de lei numai pentru funcționare. Efortul bugetar a plasat județul Vaslui în topul acestui tip de cheltuieli, pe locul 10 la nivel național în 2022.

După cheltuielile de funcţionare, județul Vaslui este depășit doar de județe mari, cu o populație cel puțin dublă și economie mult mai dezvoltată, precum județul Iași, primul pe țară, cu aproape 500 de milioane cheltuite anul trecut, sau Prahova, cu 421 de milioane de lei alocaţi anul trecut pentru funcționare, Cluj, cu 384 de milioane. Timiş, un județ mult mai mare, a cheltuit 366 de milioane, Constanţa, 365 de milioane, Suceava, 362 de milioane de lei.

Potrivit datelor Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, județe de dimensiune și nivelul de dezvoltare al Vasluiului au cheltuit nici jumătate din banii alocați de CJ Vaslui pentru funcționarea proprie: Teleorman – 140 de milioane, Giurgiu – 136 de milioane sau Covasna – 132 milioane de lei).

(Dănuț CIOBANU)


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura