Home » Local » Opoziția din CJ Vaslui, către Ciprian Trifan: Fără sinecuri! Trimiteți acasă consilierii din cabinetul lui Dumitru Buzatu

Opoziția din CJ Vaslui, către Ciprian Trifan: Fără sinecuri! Trimiteți acasă consilierii din cabinetul lui Dumitru Buzatu

de Dănuț CIOBANU 

Opoziția din CJ Vaslui a cerut imperativ conducerii instituției să îi demită pe cei șase consilieri din cabinetul fostului președinte Dumitru Buzatu. Aleșii locali au spus că mai mulți cetățeni au cerut lămuriri în ceea ce privește aceste persoane, care încasează sume mari de bani fără să presteze nicio activitate. Consilierii județeni i-au cerut vicepreședintelui Ciprian Trifan să anuleze aceste „sinecuri” și cei șase consilieri dă fie trimiși acasă.

Consilierii județeni din opoziție au pus tunurile pe conducerea Consiliului județean (CJ) Vaslui, în ceea ce privește consilierii din cabinetul fostului președinte Dumitru Buzatu.

În cadrul discuțiilor pe marginea proiectului de hotărâre privind rectificarea a VII-a a bugetului local al judeţului Vaslui pe anul 2023, Gheorghe Viziteu, consilier PNL, a întrebat aparatul de specialitate al CJ-ului dacă Dumitru Buzatu mai este salariat al instituției.

„Buzatu mai este salariat al CJ Vaslui? Și dacă mai este are consilieri? Oamenii aceia mai muncesc? Să lămurim aceste chestiuni la rectificarea bugetului”, a spus Viziteu.

Un alt consilier a cerut conducerii CJ Vaslui să trimită acasă cei șase consilieri din cabinetul lui Dumitru Buzatu, care stau la etajul al III-lea al Palatului Administrativ. Iar cu banii economisiți de pe salarii să fie ajutate comunele din județul Vaslui, case sunt în colaps financiar.

La rândul lui, Liviu Iacob, consilier PNL, a spus că a avut discuții cu cetățenii din județ, care au întrebat dacă salariile celor șase consilieri din cabinetul lui Dumitru Buzatu mai sunt justificate.

„Cum își justifică sumele de bani pe care le încasează?! Sunt șase sinecuri care numără banii, cară bagaje etc. Ce activități desfășoară aceste șase persoane? Cetățenii județului trebuie să știe pe ce se duc banii lor. Să încercăm să facem o resetare, iar banii să nu fie cheltuiți pe sinecuri”, a spus Liviu Iacob.

Reprezentanții aparatului de specialitate al CJ Vaslui au precizat că Dumitru Buzatu nu mai are niciun venit pe statul de plată, însă consilierii din cabinet în momentul de față sunt în activitate.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*