Home » Local » Șoferi beți la volan! Un bârlădean a fost depistat cu 1.15 mg/l alcool pur în aerul expirat

Șoferi beți la volan! Un bârlădean a fost depistat cu 1.15 mg/l alcool pur în aerul expirat

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare. 

La data de 14 noiembrie 2023, ora 00.15, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Republicii din municipiul Bârlad, au fost sesizați în legătură cu producerea unui eveniment rutier, în care a fost implicat un autoturism înmatriculat în Marea Britanie.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Bîrlad, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 13 noiembrie 2023, ora 19.38, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Frunzelor din municipiul Huși, au depistat și oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 41 de ani, din localitatea Huși.

Procedând la testarea conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Municipal Huși, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*