Home » Local » Tribunalul Vaslui a decis: Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv!

Tribunalul Vaslui a decis: Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv!

În data de 13 noiembrie 2023, Direcția Națională Anticorupție (DNA), Serviciul Teritorial Iaşi, a cerut menținerea în stare de arest preventiv a lui Dumitru Buzatu, președintele suspendat al Consiliului Județean (CJ) Vaslui. Pronunțarea în cazul acestei cereri a procurorilor DNA de menținere a măsurilor preventive luate în cazul celor doi acuzați în dosar, arest preventiv, în cazul lui Dumitru Buzatu, și respectiv arest la domiciliu, pentru expertul Radu Judele a fost amânată pentru miercuri 15 noiembrie 2023.

Astăzi, judecătorii Tribunalului Vaslui au decis ca Dumitru Buzatu să rămână în arest preventiv, în vreme ce, pentru celălalt inculpat în dosar, expertul Radu Judele, au înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Decizia nu este definitivă, ultimul cuvânt avându-l magistrații Curții de Apel Iași.

În cazul lui Dumitru Buzatu, DNA a realizat un flagrant prin care a fost surprins când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii sale, după ce i-ar fi primit într-un complex piscicol.

„În perioada 8 mai – 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (…) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor). În context (…), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, preciza DNA.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*