Home » Administratie » Consum da, investiții nu! Bani în plus pentru funcționare, diminuări severe de fonduri la dezvoltare

Consum da, investiții nu! Bani în plus pentru funcționare, diminuări severe de fonduri la dezvoltare

Rectificarea bugetului local a provocat discuții aprinse în ședința ordinară a Consiliului Județean (CJ) Vaslui. Consilierii din opoziție au precizat că au studiat materialele atașate la proiectul de hotărâre și au ajuns la concluzia că secțiunea de dezvoltare este afectată negativ în urma rectificării.

„La punctul trei din acel  referat se arată chintesența acestui proiect. La partea de venituri se constată o diminuare cu cinci milioane de lei, la secțiunea de funcționare se suplimentează cu opt milioane de lei, iar veniturile la secțiunea de dezvoltare se diminuează cu 13 milioane de lei. Sper că înțelegem cu toții ce ne propuneți să facem astăzi aici”, a spus Gheorghe Viziteu, consilier județean PNL.

Potrivit datelor pe primele nouă luni ale acestui an în ceea ce privește execuția bugetară, la capitolul venituri, pe total, la bugetul local al județului Vaslui s-a încasat suma de 358.225 mii lei faţă de programul aprobat de 389.225 mii lei, suma reprezentând 92% din prevederi.

Dacă la secțiune de funcționare veniturile s-au realizat în proporție de101%, la dezvoltare veniturile colectate au preprezentat 74% din valorile asumate.

La capitolul cheltuieli, sumele programate au fost în cuantum de 433.439 mii lei, din care au fost utilizaţi 284.792 mii lei, adică 66% din programul aprobat. La secțiunea de funcționare cheltuielile au fost de 87%, în timp ce la dezvoltare de numai 34%.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*