Home » Local » Județul Vaslui mai are în plată 80.451 pensionari de stat! Lunar, se achită pensii de peste 131 milioane de lei

Județul Vaslui mai are în plată 80.451 pensionari de stat! Lunar, se achită pensii de peste 131 milioane de lei

În luna octombrie 2023, în județul Vaslui erau înregistrați 80.451 de pensionari de asigurări sociale de stat. Cuantumul total al drepturilor curente achitate de Casa Județeană de Pensii Vaslui se ridică la suma de 131.048.354 lei.

Pensionarii vasluieni încasează o pensie medie de 1.629 lei, printre cele mai mici valori la nivel național. Alte județe din țară unde sunt în plată cele mai mici pensii sunt Vrancea – 1.598 lei; Călărași – 1.671 lei; Giurgiu – 1.603 lei.

Cum la nivelul județului Vaslui pensiile sunt mici, orice majorare operată de guvernanți este așteptată cu nerăbdare de majoritatea bătrânilor.

„Sunt oameni foarte necăjiți. Cei care au pensii bune puțin le pasă. Ar trebui acordat un stimulent pentru pensionarii care au avut copii. La noi în județ oamenii nu au avut unde lucra pentru a avea pensii bune. Cei de la Rulmenți, Mecanica și alții au avut grupe și au pensii bune, însă cei din confecții, cooperație au pensii foarte mici”, a spus Gheorghe Iacob, președintele Comitetului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui.

În ceea ce privește noua lege a pensiilor, pensionarii vasluieni au o serie de nemulțumiri.

„Nu ar trebui ca omul să fie scos la pensie obligat la 65 de ani. Pentru cei care sunt sănătoși să existe posibilitatea să lucreze cât poate duce. În același timp, cei bolnavi care nu mai rezistă în câmpul muncii să se poată pensiona mai repede”, a mai spus liderul pensionarilor vasluieni.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: