Home » Administratie » Prefectura Vaslui, mesaj pentru Ciprian Trifan: Contractele de muncă ale consilierilor lui Dumitru Buzatu pot fi suspendate!

Prefectura Vaslui, mesaj pentru Ciprian Trifan: Contractele de muncă ale consilierilor lui Dumitru Buzatu pot fi suspendate!

de Dănuț CIOBANU 

Prefectura Vaslui a formulat un răspuns Consiliului Județean, în ceea ce privește situația celor șase consilieri din cabinetul fostului președinte Dumitru Buzatu. Conform Codului Muncii, se poate apela la suspendarea unui  contract individual de muncă, în cazul întreruperii temporare a activității. Mesajul prefectului Daniel Onofrei pentru Ciprian Trifan: „Vicepreședintele nu poate aștepta ca alte instituții sau persoane să decidă în locul său”.

La interpelările formulate de consilieri în ședința ordinară, Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a precizat că în cazul celor șase consilieri nu vrea să încalce legislația în vigoare.

În legătură cu acest subiect, pot să vă spun că am scris mai multor instituții ale statului român care ne-au dat niște răspunsuri. Nu cred că își dorește nimeni ca un om, în calitatea lui de vicepreședinte al CJ Vaslui, să încalce legile statului român”, a spus Ciprian Trifan.

La rândul lui, Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, a spus că a fost prezent la ședința CJ-ului, unde unul din principalele subiecte dezbătute a făcut referire la situația președintelui suspendat Dumitru Buzatu și la cei șase consilieri ai acestuia.

Vicepreşedintele CJ, Ciprian Trifan, a declarat că a transmis adrese către mai multe instituţii, printre care Instituția Prefectului de la care așteaptă un răspuns pentru a putea lua o decizie. În urma discuțiilor avute pe acest subiect, Instituția Prefectului Județului Vaslui vine în întâmpinarea opiniei publice cu următoarele precizări:

În urma solicitărilor primite din partea CJ Vaslui, Instituția Prefectului a analizat cu atenție aspectele legate de suspendarea președintelui Dumitru Buzatu și a consilierilor săi, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Punctele de vedere niciodată n-au înlocuit legea sau textul legii. Sunt impresii şi interpretări ale unora sau altora.

La articolul 52 din Codul Muncii, suspendarea din iniţiativa angajatorului, suspendarea nu încetarea, la litera C spune că putem să apelăm la această suspendare, în cazul unui contract individual de muncă, în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activităţii.

„Eu consider că în ceea ce-i priveşte pe consilierii președintelui suspendat este o întrerupere a activităţii şi foarte simplu cei care conduc acum pot apela la asta. În cazul de față, Vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan, cel care are și atribuții de președinte, are rolul de a evalua situația și de a lua deciziile corespunzătoare, nu poate aștepta ca alte instituții sau persoane să decidă în locul său”, a precizat Daniel Onofrei.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*