Home » Local » Protest la CJP Vaslui! Dacă salariile nu cresc, legea pensiilor atât de lăudată de Guvernul Ciolacu va fi blocată

Protest la CJP Vaslui! Dacă salariile nu cresc, legea pensiilor atât de lăudată de Guvernul Ciolacu va fi blocată

de Dănuț CIOBANU 

La Casa Județeană de Pensii Vaslui a fost o nouă zi de protest. Funcționarii au ieșit în fața instituției și au cerut autorităților să le rezolve revendicările. Principala doleanță a protestatarilor este alinierea salariilor de la nivelul caselor teritoriale de pensii la nivelul funcțiilor de stat- CNPP. Dacă cererile nu le sunt îndeplinite, sistemul de pensii se va bloca, iar mult lăudată lege a pensiilor nu va putea fi implementată.

Sindicaliștii de la Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui susțin că la mai mult de două săptămâni de la declanșarea protestelor, nu există semnale din partea MMSS și a CNPP, în vederea angajarii unui dialog real cu privire la solicitările expuse prin memorii și prin protestele organizate zilnic, la majoritatea caselor teritoriale de pensii.

„Avand în vedere ca munca salariaților din cadrul caselor de pensii este una complexă, care presupune un înalt grad de responsabilitate, un consum mare de efort, de resurse intelectuale și psihice, considerăm că nu se justifica ca nivelul salarizării să fie sub nivelul de remunerare a muncii salariaților structurii centrale, din cadrul CNPP; mai mult acest lucru este discriminatoriu deoarece în cadrul altor instituții sau autorități (ANAF, Consilii Judetene, CNAS, etc) salarizarea personalului din structurile teritoriale se face prin asimilare cu cele de la nivel central”, au precizat reprezentanții salariaților de la CJP Vaslui.

În schimb, afirmă protestatarii, creează stupoare și frustrare rapiditatea și inventivitatea guvernanților în a soluționa favorabiI toate pretențiile financiare ale unor categorii de angajați ai statului (oricum favorizați), generând astfel niște decalaje aberante și în realitate nejustificate raportat la munca prestata față de alte categorii de angajați.

„Considerăm ca un salariu net de 4800 lei a unui angajat din cadrul caselor de pensii aflat la gradația și vechimea maximă de peste 25 de ani nu este nicidecum un „salariu nesimțit”. De asemenea, atragem atenția că, datorită acestor salarii mizere, multi colegii de-ai noștrii au plecat din sistem dublând astfel sarcinile celor rămași. Din aceste considerente, la care adaugam inflația galopanta precum și alte neajunsuri care țin de activitatea specifică a Casei de Pensii s-a ajuns la situația de a declanșa acest protest”, au mai spus protestatarii.

Atat guvernanții cât și decidenții politici se laudă cu rezolvarea problemelor pensionarilor din sistemul public de pensii, dar fără să își pună problema că atât lăudata lege trebuie implementată de către personalul caselor teritoriale de pensii, care în prezent au cele mai mici salarii din instituțiile deconcentrate.

„Ignorarea în continuare a acestor specialiști de la casele de pensii, va conduce la un blocaj total în sistemul de pensii și la imposibilitatea actualilor guvernanți de a se încadra în termenul de recalculare a drepturilor de pensie, cu care se tot laudă, fără să își pună problema ca aceasta nu se poate finaliza fără aportul funcționarilor de la casele teritoriale de pensii”, au mai adăugat salariații CJP Vaslui.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*