Home » Local » Municipiul Vaslui va fi „Capitala Tineretului din România în anul 2025”

Municipiul Vaslui va fi „Capitala Tineretului din România în anul 2025”

Titlul a fost primit de delegația vasluiană sâmbătă seara, în cadrul Galei Tineretului din România, organizată la Târgu Jiu.

Anual, un oraş din România primeşte titlul Capitala Tineretului din România în urma unui concurs de concepte şi este sprijinit financiar, respectiv prin formare şi consultanţă, în pregătirea şi implementarea iniţiativelor din dosarul de candidatură. În urma apelului, care s-a desfăşurat în perioada 2 mai – 17 iulie 2023, primăriile din Vaslui și Slobozia au depus candidaturile pentru a deveni Capitala Tineretului din România în anul 2025. După această etapă, cele două candidaturi au fost evaluate de către membrii juriului.

Juriul a fost format din 25 de personalităţi care activează în sectorul public, privat sau neguvernamental, cu experienţă în domeniul tineretului, atât la nivel local şi regional, cât şi la nivel naţional şi european.

„Mă gândesc la finala de anul trecut, de la Cluj, am pierdut în fața Ploieștiului, pe care îl aplaud și acum, dar nu am abandonat drumul. Ne-am întors acasă, am repornit proiectul și iată-ne astăzi câștigători. Îi felicit pe tinerii vasluieni din tot sufletul. Nu pot să nu mulțumesc distinsului juriu, care mi-a dat astăzi niște sarcini foarte mari. Acest lucru mă provoacă să organizăm în anul 2025 activități excepționale pentru care de mâine începem pregătirea”, a spus primarul Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Oraşului câştigător îi va fi acordat un premiu financiar în valoare de 50.000 de euro din partea Băncii Comerciale Române.

Titlul „Capitala Tineretului din România” 2025 va oferi şi oportunitatea de a atrage alte surse de finanţare din diferite surse publice şi private, iar deţinătorul titlului va beneficia de posibilitatea de a găzdui diferite evenimente de rang naţional organizate de instituţii publice şi reţele de tineret din România.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*