Home » Local » Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul în cazul primarului comunei Muntenii de Jos

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul în cazul primarului comunei Muntenii de Jos

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către LAZĂR PAUL-IULIAN a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal.
În calitate de primar, persoana evaluată a inițiat și promovat un Proiect de Hotărâre prin care s-a propus reprezentantul C.L al comunei Muntenii de Jos în Adunarea generală a acționarilor a unei societăți la care Consiliul local deține calitatea de acționar – proiect adoptat la data de 20 ianuarie 2021, în forma propusă de inițiator.

În calitate de reprezentant al C.L în A.G.A a societății la care Consiliul local deține calitatea de acționar, LAZĂR PAUL-IULIAN a obținut, în perioada 2021 – septembrie 2022, venituri totale în sumă de 42.659 Lei.
De asemenea, LAZĂR PAUL-IULIAN a emis la data de 05 februarie 2021, la solicitarea soției sale, o adeverință care atestă că aceasta este deținătoarea unui teren situat în intravilanul loc. Băcăoani, Com. Muntenii de Jos.
Mai mult, LAZĂR PAUL-IULIAN a semnat la data de 13 aprilie 2021 Întâmpinarea depusă de comuna Muntenii de Jos la cererea de chemare în judecată introdusă de soția sa.
Totodată, există și indicii referitoare la posibila săvârșire de către LAZĂR PAUL-IULIAN a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menționat în declarația de avere din data de  27 mai 2022, veniturile în sumă totală de 23.947 Lei realizate în anul 2021 în calitate de reprezentant al C.L în A.G.A  a  societății la care Consiliul local deține calitatea de acționar. În același timp, în declarațiile de avere din 15 ianuarie și 13 martie 2023, a consemnat faptul că a realizat venituri în calitate de „MEMBRU CA” al societății mai sus menționate, în condițiile în care, în perioada de referință, nu deținea funcția de administrator al acelei societăți.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*