Home » Local » Dezbatere în cadrul Colegiului Prefectural: Planul județean de gestionare a deșeurilor Vaslui

Dezbatere în cadrul Colegiului Prefectural: Planul județean de gestionare a deșeurilor Vaslui

Astăzi, în calitate de prefect al județului Vaslui, Daniel Onofrei a prezidat ședința lunară a Colegiului Prefectural, în cadrul căreia au fost prezentate informări ale serviciilor publice deconcentrate privind diverse aspecte ale activității desfășurate în județ.

“Una dintre temele centrale abordate în cadrul acestei întâlniri a fost Planul județean de gestionare a deșeurilor Vaslui, care a fost prezentat în detaliu, inclusiv starea actuală, perspectivele și țintele propuse. Se remarcă implementarea și funcționalitatea proiectului „Sistem integrat de management al deșeurilor solide în județul Vaslui” pentru toate unitățile administrativ teritoriale din județ. reprezentanții Gărzii de Mediu au semnalat o problemă majoră legată de gestionarea deșeurilor în județul Vaslui, evidențiind practica aruncării necontrolate a gunoiului atât în mediul urban, cât și în cel rural. Această problemă reprezintă o preocupare deosebită, deoarece afectează negativ mediul înconjurător și calitatea vieții locuitorilor.

De asemenea, un alt subiect important discutat în cadrul ședinței a fost verificarea respectării prevederilor legale privind produsele alimentare cu indicații geografice protejate și denumiri de origine protejate înregistrate la nivel european. Această temă a fost prezentată de către reprezentanții Comisariatului județean pentru Protecția Consumatorului Vaslui, în conformitate cu Planul Unic de Control Integrat pentru România, pentru anul 2022.

Instituția Prefectului- Județul Vaslui reafirmă angajamentul său față de monitorizarea și îmbunătățirea continuă a acestor aspecte vitale pentru comunitatea locală, și este deschisă colaborării strânse cu toți factorii implicați pentru asigurarea unei bune guvernări și protecției intereselor locuitorilor județului Vaslui “ , a transmis reprezentantul Guvernului în teritoriu , Daniel Onofrei .

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*